Известие

Collapse
No announcement yet.

156 vs lybra

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 vs lybra

Здравейте,
    от доста време ме терзае следната дилема: алфа 156 или ланчия либра !?!
    от доста време следя форума и сега крачка пред покупката на автомобил реших да се регистрирам и да разпитам.

До момента съм карал татковата Дедра .. и като цяло съм доволен от италианския нрав

Като цяло алфата ми допада повече на визия, но ме притеснява разхода, както и скъпите свещи, крехката предница и т.н.
    Ланчията пък е гъзарски конфортен автомобил поне на пръв поглед /не съм се возил в нито един от автомобилите/. При нея ме притеснява габарита на авомобила все пак 95% ще се кара в градската лундица на София и ..

благодаря Ви предварително за всички обосновани мнения

аз съм за Либрата
    по обясними причини

А относно габарити - те са почти еднакви ...
    ланчата вози доста по-комфортно, интериора на мен ми допада повече ...
    дизеловите двигатели са еднакви....

Comment

то май окачването и на двете е еднакво носачи и други
      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Предницата на 156 въобще не е крехка след година каране в България не беше мръднало нищо (става дума за кола на 140000 км в оригинално състояние и в сервиза казах има още 50000 км живот в носачите)
        Либрата е интересна но не за всеки се връзва с представата за младежки автомобил.
        156 е по- разпространена и по-позната на майсторите , което е голям плюс
        И най-вече зависи от конкретния екземпляр

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante
          то май окачването и на двете е еднакво носачи и други
          нищо общо ... особено задното окачване ...
          предните носачи са идентични с тези на добло ... което би трябвало да означава че са доста здрави
          проблем е стабилизиращата щанга ...
          голям проблем е също това че повечето части са само с поръчка ...

Comment

хмм.. алфата ми се струва по-голям бирник свещи и ланда сонда 800лв недай си боже нещо друго да се появи ..
            напоследък се заглеждам по дизелите макар, че попринцип обмислям газ

Comment

Първоначално публикувано от netsurfer
              аз съм за Либрата
              по обясними причини
              какви са те? проблем ли са частите, както се говори . . скъпи ли са и какво караш дизел бензин /разход градско/

и мен много ми допада интериора .. ей тея италианци изпреварват бъдещето в това отношение!

Comment

Ако ще слагаш газ - по добре се откажи и вземай дизел.
                Ти що си мислиш , че при либрата няма същите дебитомери , сонди и т.н.т И двете няма да ти излизат ефтино и двете са добри.
                При бензиновия петак на либрата по малко от 14-16л/100 в София не смятай. За бензонова Алфа 156 2.0 пак там някъде - с литър по малко да речем.
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от g.kolov
                  аз съм за Либрата
                  по обясними причини
                  какви са те? проблем ли са частите, както се говори . . скъпи ли са и какво караш дизел бензин /разход градско/

и мен много ми допада интериора .. ей тея италианци изпреварват бъдещето в това отношение!
                  Човека има Либра и Делта. По-обяснимо нема накъде
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                    Ти що си мислиш , че при либрата няма същите дебитомери , сонди и т.н.т И двете няма да ти излизат ефтино и двете са добри.
                    При бензиновия петак на либрата по малко от 14-16л/100 в София не смятай. За бензонова Алфа 156 2.0 пак там някъде - с литър по малко да речем.
                    хмм, не помня ти да ми сипваш бензин в резервоара
                    мойта е АВТОМАТИК, което означава около литър нагоре и разхода ми е около 13 - 13,5 в София ...
                    с повече желание и галене на педала може да падне и надолу ...
                    по-късно ще пусна 2 снимки за разхода ми ....

да кажа че маршрута ми е Бояна - Студентски град и то основно в задръстванията сутрин, също така и по центъра ...

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                      Първоначално публикувано от g.kolov
                      аз съм за Либрата
                      по обясними причини

Човека има Либра и Делта. По-обяснимо нема накъде
                      двете коли имат много различна философия, аз лично предпочетох тази на ланчата ...
                      либрата няма нужда от никакви допълнителни инвестиции за да стане кола в която да ти е приятно ...
                      сега ще ти изредя няколко плюса:
                      1. двузонов климатроник /при алфа след 2002 май/, преди това някакво подобие на климатроник
                      2. музика БОСЕ стандартно
                      3. Бордовия компютър не го смятам за много голям плюс
                      4. Много добра возия - много комфортна и същевременно доста стабилна
                      5. Много добро задно окачване ...

така ги виждам аз нещата...
                      и мен ме кефи алфата ...ама като видях мойта либра и се влюбих в нев ....

Comment

хе хе хе .. значи като видя 6670 да кимам да ме повозиш ..

за возията на ланчата съм чувал само и единствено само хубави неща

на бензин ли си ?

Comment

мойта е АВТОМАТИК, което означава около литър нагоре и разхода ми е около 13 - 13,5 в София ...

да кажа че маршрута ми е Бояна - Студентски град и то основно в задръстванията сутрин, също така и по центъра ...
                          Може при условие , че все пак караш на дълга дистанция - не като мен - то и моята дава 10 - 11 като я карам заграла из София за по дълго - ама като карам по 3,5 км студена и стоп - после пак 3,5 и стоп -дава 14-15. Аз му казвам да се откаже въобще от бензин ако ще слага газова - само си помисли либрата ти с газова - няма да гори 16 ли. Пак казвам и двете са хубави и са с различна философия - ако търси ЕВТИНО да не се надява.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

И аз съм за Либрата,по-луксозна е,по-хубаво вози,има доста повече екстри и глезотийки,които в Алфа идват след 2001г.,ремонта на окачването е по-евтин има само два носача,доката Алфа е с четири,частите за ДВг също не са скъпи и са доста разпространени като двигатели,има ги в последните Дедри и Делта 2....но всичко е въпрос на вкус,което ти допада повече него взимай и гледай да е поддържано .... абе която и да вземеш няма да съжаляваш,ще изпиташ удоволствие от ездата каквато в други марки не мож усети
                            Една е Alfa и то завинаги

Comment

Може при условие , че все пак караш на дълга дистанция - не като мен - то и моята дава 10 - 11 като я карам заграла из София за по дълго - ама като карам по 3,5 км студена и стоп - после пак 3,5 и стоп -дава 14-15. Аз му казвам да се откаже въобще от бензин ако ще слага газова - само си помисли либрата ти с газова - няма да гори 16 ли. Пак казвам и двете са хубави и са с различна философия - ако търси ЕВТИНО да не се надява.
                              тва за газта също май не е вярно ... доколкото съм чувал газовия инжекцион харчи колкото й на бензин ...
                              а иначе и аз през деня карам на разстояния по-малки от километър - два ....

Comment

Working...
                              X